jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Foglalkoztatási szolgálatok teljesítménye az uniós tagországokban

Az ICON Intézet megbízást kapott az Európai Tanácstól, hogy szakmai támogatást nyújtson a foglalkoztatási szolgálatok (munkaügyi kirendeltségek) nemrég létrehozott uniós hálózatának. Az ICON Intézet feladata egy olyan teljesítményértékelési (ún bench-learning) rendszer kidolgozása, amelyben össze lehet hasonlítani az uniós tagországokban működő állami munkaügyi kirendeltségek teljesítményét, és a korábbinál pontosabban lehet azonosítani a jó gyakorlatokat. A BI munkatársai Csillag Márton és Scharle Ágota a projekt nemzetközi szakértői stábjának tagjai.

A projekt első feladataként Csillag Márton, a BI kutatója (Michael Fertiggel) a tartós munkanélküliség kezelésére alkalmazható eszközökről és ezek költséghatékonyságáról készített egy tanulmányt.

Második feladatként Scharle Ágota részt vett a magyar munkaügyi szervezet teljesítményének felmérésében. A felmérést független nemzetközi szakértők végzik, és 2015 és 2016 folyamán minden uniós tagországba ellátogatnak.  A felmérés során figyelembe veszik a munkaügyi szervezet önértékelését és a szervezeti működés dokumentációját, ellátogatnak egy helyi kirendeltségre, és konzultálnak a szaktárca illetékes vezetőivel és szakértőivel.     

Projekt részletek
Megrendelő

ICON Intézet (Németország)

http://www.icon-institute.de/
Időtartam2015.02.22. - 2016.11.30.
Projektvezető Csillag Márton