jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Komplex lakhatási és munkaerőpiaci szolgáltatások hatásértékelése a Visegrádi országokban

A Homelab projekt célja, hogy segítse a hátrányos helyzetű csoportok szociális és munkaerőpiaci integrációját egyénre szabott és integrált szociális, lakhatási és foglalkoztatási szolgáltatások nyújtásával egy Szociális Lakásügynökség modellben. Ezt a modellt öt szervezet fogja felállítani nyolc településen Csehországban, Magyarországon, Lengyelországban és Szlovákiában. Ezekben az országokban alacsony a lakhatási és munkaerőpiaci mobilitás az országon belül, és az EU-átlaghoz viszonyítva magas a szegénységi ráta.

A projekt közvetlen célja a Szociális Lakásügynökség modelljének fejlesztése és finomítása, hogy az képes legyen megfelelő és fenntartható lakhatáshoz és munkaerő-piaci integrációs opciókhoz juttatni a hátrányos helyzetűeket, és a munkaerőpiaci mobilitás megkönnyítése olyan alacsony jövedelmű személyek számára, akiknek a munkába állását leginkább az akadályozza, hogy nem tudják megoldani a lakhatásukat a munkahelyek környékén.

A projektet a Városkutatás Kft. koordinálja. A Budapest Intézet szerepe főként a kutatásmódszertan kidolgozása a végrehajtás és értékelés minőségének garantálása érdekében. A Budapest Intézet a Városkutatás Kft-vel közösen koordinálja az értékelési és monitoring tevékenységeket az összes pilot projektben, illetve együtt monitorozzák a magyar projekteket. A BI emellett részt vesz a tudományos jelentések készítésében az Európai Bizottság számára, különös tekintettel a kvantitatív értékelésre, illetve részt vesz az eredmények nemzetközi disszeminációjában. További információk elérhetőek a projekt honlapján: https://homelab.mri.hu/about/

Projekt részletek
Megrendelő

Európai Bizottság, Foglalkoztatás, a Szociális Ügyek és a Társadalmi Befogadás Főigazgatósága

http://ec.europa.eu/social/
Időtartam2016.08.01. - 2019.08.01.
Projektvezető Csillag Márton