jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Hogyan tükrözi az online álláshirdetések piaca az aktuális munkaerő-piaci trendeket?

A Cedefop (Európai Szakképzésfejlesztési Központ) innovatív projektet indított azzal a céllal, hogy a szakmai döntéshozók, a munkáltatók és más munkaerő-piaci szereplők az online álláshirdetések elemzése alapján pontosabb képet kaphassanak a munkaerő-piaci folyamatokról. Ezáltal pontosabban látják, hogyan változik a készségek, a munkahelyek és a különböző foglalkozások iránti kereslet, és hatékonyabban tudják segíteni az álláskeresőket abban, hogy az aktuális és jövőbeni munkapiaci kihívásoknak megfeleljenek.

A projekten egy kutatóintézetekből álló konzorcium (a CRISP/University of Milano-Bicocca és az IWAK/Centre of Goethe University Frankfurt), valamint 28 országszakértő - köztük a Budapest Intézet - dolgozik. A végeredmény egy európai szintű adatbázis létrehozása a 2017-2020 közötti időszakban.

2021-ben, egy újabb megbízás keretében az új adatforrásokat, valamint a magyarországi szabályozás és a munkaerő-piaci politikák változásait térképezzük fel.

Projekt részletek

A BI-t a University of Milano-Bicocca kérte fel, hogy a Cedefop által megrendelt projektben országszakértőként működjön közre.

Megrendelő

Európai Szakképzésfejlesztési Központ

http://www.cedefop.europa.eu/
Időtartam2017.04.01. - 2022.05.15.
Projektvezető Csillag Márton