jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Megvalósíthatósági tanulmány a Biztos Kezdet házak hatásainak vizsgálatára összekapcsolt adminisztratív adatbázisok alapján

A tanulmány körül járja, mennyiben valósítható meg kvantitatív hatásvizsgálat a Biztos Kezdet Gyermekházakra a 2023-ban elérhető egyéni adminisztratív adatok alapján. 

A legnagyobb problémát az jelenti, hogy gyermekek fejlődéséről 2-6 éves koruk között teljes körűen és egységes módszertan alapján csupán a védőnői jelentések készülnek, azonban ezek nem a kognitív és kommunikációs képességekre, ill. a szocializációra koncentrálnak.

Emellett rámutatunk, hogy a ’kezelés’ definíciója sem magától értetődő, ugyanakkor a megfelelő kontroll-csoport megtalálása több lépcsős statisztikai párosítás módszertanával megvalósítható. Végül a praktikus megvalósíthatóság szempontjából elengedhetetlen, hogy a Gyermekházak a részt vevő gyermekekről teljeskörű adatot gyűjtsenek, ideértve a gyermekek szüleitől beszerzendő beleegyező nyilatkozatot az adatkapcsolásokhoz.  

Projekt részletek

A Társadalomtudományi Kutatóközpont Gyerekesély-kutató csoportjának felkérésére készítettük a megvalósíthatósági tanulmányt. 

Megrendelő

HUN-REN Társadalomtudományi Kutatóközpont, Gyerekesély-Kutató Csoport

https://gyerekesely.tk.hu/
Időtartam2023.03.30. - 2023.06.30.
Projektvezető Csillag Márton
Dokumentumok
összefoglaló Megvalósíthatósági tanulmány a Biztos Kezdet Házak hatásainak vizsgálatára összekapcsolt adminisztratív adatbázisok alapján