jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Inspiráló gyakorlatok a befogadó vállalkozás szakpolitikában

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) Helyi Gazdaság- és Foglalkoztatás Fejlesztési Programját (LEED) az Európai Bizottsággal együttműködésben indította el 2011-ben. Ez a program, a vállalkozások helyzetét, fejlődését, gazdasági hatásait illetve az ezekhez kapcsolódó szakpolitikai beavatkozásokat követi nyomon az európai országokban. A program fő célja olyan szakpolitikai lépések azonosítása, melyek munkahelyeket teremtenek az önfoglalkoztatóvá válás és a vállalkozás alapítás elősegítésével.

A több éves programon belül a Budapest Intézet megbízást kapott egy olyan hazai program vizsgálatára, mely hátrányos helyzetű csoportok (pl. nők, fiatalok, idősek, etnikai kisebbségek, fogyatékossággal élő emberek, munkanélküliek) önfoglalkoztatóvá válását célozza meg. A 2013-as esettanulmányban a SEED Alapítvány MEXX programját, a 2014-es tanulmányban pedig a Snétberger Zenei Tehetség Központot mutattuk be. A Budapest Intézet a projektfutamidő végéig minden évben egy-egy új tanulmány és hazai jó gyakorlat bemutatásával jelentkezik majd.

A Budapest Intézet 2016 óta éves országjelentésekben értékeli az esélyteremtő vállalkozásfejlesztést célzó kormányzati programokat és intézkedéseket Magyarországon.

Projekt részletek
Megrendelő

Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), Helyi Gazdaság- és Foglalkoztatás Fejlesztési Program (LEED)

http://www.oecd.org/cfe/leed/
Időtartam2013.09.02. - 2015.06.15.
Projektvezető Reszkető Petra Edina
Dokumentumok
tanulmány MEXX program (angolul)
tanulmány Snétberger Zenei Tehetség Központ (angolul)