jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése

Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) az európai, így a magyarországi foglalkoztatáspolitika kiemelten fontos szereplője. Célja az, hogy különböző eszközökkel segítse és ösztönözze az munkanélkülieket a mielőbbi munkába lépésre. Az ÁFSZ működése elengedhetetlen az Európai Foglalkoztatási Stratégiában kulcsfontosságúként megjelölt eszközök alkalmazásához és célok eléréséhez, hatékony ÁFSZ nélkül pedig mindez nehézkes és költséges lehet.

Az értékelés célja az, hogy a fejlesztést elindító Phare projekt után 2004 és 2008 között zajló HEFOP 1.2 intézkedés során zajlott fejlesztési lépéseket számba vegye, hatékonyságát megvizsgálja és levonja a következtetéseket a fejlesztést folytató TÁMOP 1.3.1 program számára. Az érintett területek között van az álláskeresők adatait kezelő integrált számítástechnikai rendszer, az aktív munkaerőpiaci eszközök monitoringja, az új szolgáltatási modell, a minőségbiztosítási rendszer, az előbbiekhez kapcsolódó képzések, valamint a kirendeltségek infrastrukturális fejlesztése.

Az értékelés során elemeztük a programok dokumentumait, interjúkat készítünk a program érintettjeivel és ökonometriai eszközökkel megvizsgáltuk, hogy a programban résztvevő kirendeltségek hatákonyságára volt-e mérhető hatással a fejlesztés.

Az értékelés az NFÜ-vel kötött keretmegállapodásos eljárás keretében, az IFUA Horváth&Partners Kft-vel együttműködésben készült. Eredménye a végső jelentés elfogadása után teljes terjedelemben letölthető erről az oldalról.

Projekt részletek
Megrendelő

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

http://www.nfu.hu/
Időtartam2010.01.04. - 2010.05.25.
Projektvezető Zsombor Cseres-Gergely
Dokumentumok
tanulmány Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése
összefoglaló Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése
összefoglaló Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációjának értékelése (angol összefoglaló)