jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

A jogállamiság és a jó kormányzás gazdasági hatásainak vizsgálata Közép-Kelet-Európában

A Budapesti Intézet szakirodalmi áttekintést készített a jogállamiság és a jó kormányzás makrogazdasági hasznairól a közép- és kelet-európai régióban azzal a céllal, hogy támogassa a Center for International Private Enterprise (CIPE) regionális partnereinek munkáját, amellyel a helyi civil kezdeményezéseket és társadalmi felelősség-vállalást erősíti az üzleti élet szereplői körében. A tanulmány áttekinti és elemzi a témához kapcsolódó szakirodalmat, ideértve a jogállamiságnak a magánszektorra gyakorolt pozitív hatásaira vonatkozó empirikus adatokat a közép-kelet-európai térségben.

A helyi civil kezdeményezések üzleti támogatásának előnyeiről, az ezekkel kapcsolatos üzleti elvárásokról résztvevői kutatás módszereinek segítségével gyűjtöttünk információkat a Bridge Budapest Vállalható Vállalkozás kezdeményezéséhez csatlakozó vállalkozók és vállalati képviselők körében. 

Projekt részletek

A Budapest Intézetet a Center for International Private Enterprise (CIPE) bízta meg az elemzések megírásával és a workshopok megszervezésével.

Megrendelő

Center for International Private Enterprise (CIPE)

https://www.cipe.org/
Időtartam2019.04.01. - 2019.09.30.
Projektvezető Reszkető Petra Edina
Dokumentumok
tanulmány Szabadságjogok és gazdasági fejlődés Közép-Kelet-Európában (angolul)
előadás Több demokrácia - Jobb üzleti környezet - Gazdasági növekedés (angolul)