jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

2021. évi Civil társadalmi jelentés a nemzeti roma integrációs stratégiák megvalósulásáról

A civil társadalmi jelentések léttrejöttét elősegítő projekt fő célja a nemzeti roma integrációs stratégiák lehetőleg minél szélesebb körű monitorozása és értékelése, illetve a monitorozásban résztvevő civil szervezetek kapacitásának folyamatos fejlesztése. A 2017-ben indult európai uniós kísérleti projektben a BI a kezdetektől szakértőként működik közre.

2022-ben egyrészt a szociális szolgáltatások és a jövedelemtámogatás terén felmerülő monitorozási lehetőségekről tartottunk képzést a projektben résztvevő civil szervezeteknek, másrészt több új országjelentés szerkesztésében vettünk részt, harmadrészt az őszi projekttalálkozón vezettünk workshopokat.

A korábbi évek Civil társadalmi jelentései a nemzeti roma integrációs stratégiákról itt találhatóak.

Projekt részletek

A projektet az Európai Bizottság Igazságügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatósága finanszírozza. A Közép-Európai Egyetem (CEU) vezette konzorciumban a European Roma Grassroots Organisations Network (ERGO), az Európai Roma Jogok Központja (ERRC), a Fundación Secretariado Gitano (FSG) és a Roma Oktatási Alap (REF) vesznek részt. A projektben résztvevő magyar civil szervezetek munkáját az Autonómia Alapítvány koordinálja.  

A BI munkatársait a CEU kérte fel szakértőként.

Megrendelő

Közép-európai Egyetem

ceu.edu
Időtartam2022.01.10. - 2023.12.31.
Projektvezető Váradi Balázs