jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

A foglalkoztatási szolgálatok szerepe az inaktív lakosság elérésében

A projekt célja, hogy áttekintést nyújtson a foglalkoztatási szolgálatok bevonási tevékenységéről, azonosítsa az ígéretes gyakorlatokat, és szakpolitikai ajánlásokat tegyen az inaktívak elérésének javítására.

 A tanulmány a munkaerő-piaci részvétel és a társadalmi befogadás növelésével kapcsolatos jelenlegi szakpolitikai törekvések három kiemelt célcsoportjára összpontosít: az idősebb munkavállalókra, a munkaképes korú nem dolgozó nőkre illetve etnikai kisebbségekre és bevándorlókra.

A tanulmány első része a meglévő szakirodalom, valamint nemzeti és uniós források alapján a kiválasztott célcsoportokra vonatkozó meglévő szakpolitikai rendszereket és elérési módszereket tekinti át. A második rész részletesebben megvizsgálja a célcsoportok megszólítását hat országban: Hollandia, Lengyelország, Németország, Ausztria, Svédország és Portugália.

Projekt részletek

Az ICON-INSTITUTE az Európai Bizottság Foglalkoztatás, Szociális Ügyek és Társadalmi Befogadás Főigazgatóságának megbízásából kérte fel a BI-t a tanulmányi jelentés megírására.

Megrendelő

ICON-INSTITUT Public Sector GmbH

https://hp.icon-institute.de/
Időtartam2017.08.31. - 2018.01.20.
Projektvezető Scharle Ágota