jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

Kedvező üzleti környezet jó gyakorlatai az EBESZ tagországokban

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) tagországaiban a befektetési környezet javítását és a jó kormányzás gyakorlatát szorgalmazza. Az EBESZ elkötelezett olyan szakpolitikai intézkedések mellett, melyek az integritás és az átláthatóság kultúráját, a kiszámítható jogalkotást, a tisztességes szabályozást, illetve a humántőkéhez való könnyebb hozzáférést segítik elő.

Az EBESZ e célból felülvizsgálta ezzel kapcsolatos ajánlásait, és külső szakértők bevonásával áttekintette és egy új útmutatóban összegezte a vállalkozásoknak és befektetéseknek kedvező üzleti környezet kialakítását célzó jó megoldásokat az EBESZ tagországok körében. Az útmutató célja, hogy szakpolitikai ajánlásokat adjon elsősorban politikai döntéshozók, kormányzati szakértők és tisztviselők, valamint véleményformálók számára is.

A BI kutatója, Reszkető Petra az üzleti környezet (4. fejezet), valamint a kis- és középvállalkozások fejlesztésének (5. fejezetnemzetközileg elismert jó gyakorlatairól és innovatív szakpolitikai irányairól ad áttekintést az útmutatóban.

Projekt részletek
Megrendelő

EBESZ

https://www.osce.org/
Időtartam2020.10.27. - 2020.12.31.
Projektvezető Reszkető Petra Edina