jó kormányzásüzleti környezetoktatásfoglalkoztatásroma integrációadózásszociálpolitika

A európai munkaügyi felügyeletek szerepének alakulása

A be nem jelentett munkavégzés megújuló formái és a munkaerőpiac változó jellege Európa-szerte a munkaügyi felügyelőségek (és egyéb hatóságok) szerepének újragondolását és a munkaügyi felügyelők meglévő készségeinek és kompetenciáinak korszerűsítését teszik szükségessé.

Az Európai Fórum a be nem jelentett munkavégzés ellen e célból szervezte meg 2019. június 26-27-én Vilniusban “A munkaügyi felügyelőségek jövőbeni szerepe és kompetenciaprofilja” című workshopot, melyen 13 európai tagország munkaügyi felügyelőségei és minisztériumai, valamint a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) és az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) képviselői vettek részt.

Az együttműködést és tapasztalatcserét elősegítő szakmai műhelytalálkozóra egy, a Platform tagjai közötti benchlearning folyamat első lépéseként került sor, melyet további kezdeményezések követnek majd.

 A BI vezető kutatója, Scharle Ágota, valamint Philippe Vanden Broeck és Prof Colin C. Williams által közösen írt tematikus elemzés a szakmai műhelytalálkozó tanulságait foglalta össze. A kapcsolódó szakmai útmutató a felügyelőségek humánerőforrás vezetőinek nyújt segítséget az új kihívások kezelésében.

Projekt részletek

Az ICF a BI-t az EU Bizottság megbízásából kérte fel az Európai Platformnak nyújtott szakmai támogatásra.

Megrendelő

ICF S.A.

https://europeanevaluation.org/icf-s-a/
Időtartam2019.02.08. - 2019.06.30.
Projektvezető Scharle Ágota