Helyi együttműködés az inaktív fiatalok elérésében – egy járási műhelytalálkozókra épülő kísérlet szakmai tanulságai

Típus

Konferencia

Dátum2022.06.02.
Részletek

Ezen az online műhelykonferencián a nem tanuló, nem dolgozó (NTND) fiatalok hatékonyabb elérését célzó kísérleti kutatásunk tanulságait osztjuk meg az állami foglalkoztatási szolgálatok Ifjúsági Garancia (IG) Programért megyei és járási szinten felelős munkatársaival.

2020 júliusában és augusztusában a Budapest Intézet a Youth Employment PartnerSHIP (YEP) nemzetközi kutatás keretében 30 járásban szervezett szakmai műhelynapot az NTND fiatalok aktiválásának és az IG Program népszerűsítésének lehetőségeiről. E műhelynapok főleg azt vizsgálták, hogy a „kallódó” fiatalok hatékonyabban érhetők-e el a különféle (a munkaügyi kirendeltségekkel együttműködésben dolgozó) helyi civil szervezetek bevonásával. 

A pilot program tanulságairól Csillag Márton és Scharle Ágota, a BI vezetői kutatói, valamint a járási műhelynapokat szervező és lebonyolító egyes trénerek beszélnek majd. 

Az eseményen a megerősített IG Programról is szó lesz, Temesszentandrási Judit, a EU Bizottság Foglalkoztatási, Szociális és Esélyegyenlőségi Főigazgatóságának munkatársa ismerteti majd az ezzel kapcsolatos főbb irányvonalakat.

A műhelykonferencia programja itt érhető el.

Helyszín

online

Felelős Scharle Ágota Csillag Márton
Dokumentumok
Helyi együttműködés az inaktív fiatalok elérésében - műhelykonferencia-program
Módszerek a nem tanuló, nem dolgozó fiatalok elérésére
Csillag Márton és Scharle Ágota előadása a fiatalok elérését javító pilot-program tapasztalatairól
Fiatalok elérése - gyorsjelentés egy pilot kutatásról