Fiatal vállalkozók, vállalkozó fiatalok – melyek a hatásos szakpolitikai ösztönzők és hogy érdemes segíteni?

2023.03.09.

Az Európai Bizottság és az OECD útjára indítja a ’Youth Entrepreneurship Policy Academy’ kezdeményezést, melynek célja, a fiatalok önfoglalkoztatását és vállalkozóvá válását ösztönző szakpolitikai tapasztalatcsere és tanulási folyamat erősítése; a terület kormányzati és nem-kormányzati szereplői közötti jó gyakorlat-csere támogatása az EU és OECD országokban. 

Reszkető Petra Edina, a YEPA nyitó eseményének egyik paneljében arról beszél, hogy miért különösen fontosak az összetett és személyre-szabott támogatások a fiatalok esetében. Így például, a tapasztalat hiányából adódó hátrányokat enyhíthetik a képzések, azonban ezeket szükséges kiegészíteni figyelmes mentorálással és a puha készségek fejlesztésével. Az egyéni megtakarítások hiányát enyhíthetik a feltételekhez kötött pénzügyi támogatások.

Az esemény élőben ezen a linken követhető:

https://yepa-hub.org

Az esélyteremtő vállalkozásfejlesztést célzó szakpolitikák jó gyakorlatairól, a kapcsolódó magyarországi kezdeményezések értékeléséről itt olvashat bővebben: http://budapestinstitute.eu/index.php/projektek/adatlap/eocd_inclusive_entrepreneurship/hu