A fiatalok foglalkoztatása is hangsúlyos helyet kap a “Munkagazdasági kutatások 2021” sziráki konferencián

2021.10.18.

Mik a 90 napos munkatapasztalat-szerzési program hatásvizsgálatának tapasztalatai? A pandémia okozta válság hogyan rontja a hátrányos helyzetű fiatalok munkapiaci esélyeit? Ezekről is szó lesz a konferencia új szekciójának előadásaiban.

Az MTA Emberi Erőforrások Gazdaságtana Tudományos Bizottsága és a KRTK Közgazdaság-tudományi Intézet 2021. november 5-6.-án rendezi meg hagyományos munkagazdaságtani konferenciáját Szirákon, mely a munkaerőpiaccal foglalkozó közgazdászok legjelentősebb éves hazai szakmai fóruma.

Az idei év újításaként a konferencia programjában külön szekciót szentelnek a fiatalok foglalkoztatását érintő legfőbb kérdések megvitatásának. A BI által szervezett „Hogyan ösztönözhető a fiatalok foglalkoztatása?” című szekcióban többek között a járulékcsökkentések hatásáról, a 90 napos munkatapasztalat-szerzési program tapasztalatairól esik majd szó, illetve arról, hogyan érintette a COVID-19 pandémia a fiatalok munkaerőpiacát.

A fiatalok foglalkoztatását vizsgáló konferencia-szekció megrendezésére az EGT Alap és a Norvég Alap által finanszírozott „Youth Employment PartnerSHIP” nemzetközi projekt keretében kerül sor. A 2018 végén indult kutatási projekt egyik célja a Lengyelországban, Magyarországon, Olaszországban és Spanyolországban működő, fiatalokat célzó munkaerőpiaci programok hatékonyságának mérése.