Roma fiatalok toborzása: nehéz, de nem lehetetlen!

2020.11.20.

A nem roma férfiaknak majdnem 80 százaléka, míg a roma férfiaknak csak alig több mint fele dolgozik, a roma nők esetében pedig még nagyobb ez a különbség. Ezt csak részben magyarázza, hogy a romák iskolázottsága alacsonyabb, a többségi társadalom felelőssége is, hogy milyen esélyeket ad a tanulásra és a munkavállalásra. 

Mire számíthat és mit nyerhet az a munkáltató, aki nyit a telepen élő romák felé? Mi múlik a roma fiatalon és mi a munkáltatón? Kitől kaphat mindkét oldal segítséget? A pozitív tapasztalat vezethet-e hosszabb távon a cégek nagyobb társadalmi felelősségvállalásához és a munkáltatói attitűd alakításához?

Többek között erről is beszélt a Budapest Intézet által koordinált Hopes for Low projekt tanulságai alapján Both Emőke, a BAGázs Közhasznú Egyesület elnöke 2020. november 20-án a kékgalléros munkaerő toborzás új formáira fókuszáló recruitTECH Blue HR konferencián. „Roma fiatalok toborzása: nehéz, de nem lehetetlen” című előadásában HR vezetőkkel és toborzási szakértőkkel osztotta meg munkáltatói érzékenyítéssel kombinált mentorprogramjuk tanulságait.

A projektben a BAGázs már meglévő mentorprogramját fejlesztette tovább, és kiegészítette a munkáltatóknak az iskolázatlan fiatalok toborzásához és megtartásához nyújtott szakmai támogatással. A projektet az Európai Unió Jogok, Esélyegyenlőség és Állampolgárság Programja (2014-2020) finanszírozta.

A Blue HR konferencia teljes programja itt található.