Integrált szociális szolgáltatások a minimumjövedelemben részesülők aktiválására: sikertényezők és a reformok útjai

Típus

Konferencia

Dátum2018.03.08.
Részletek

A konferencián – amelyen a Budapest Intézet két kutatója is részt vesz – bemutatják annak a 18 hónapos kutatási projektnek az eredményeit, melyet a Foglalkoztatási Főigazgatóság (DG Employment) rendelt meg azért, hogy feltárják azon reformok motorjait és akadályait, amelyek a munkapiaci és a szociális szolgáltatások koordinációjának javítását célozzák a minimumjövedelemben részesülők körében.

Részletes esettanulmányokra és költség-haszon elemzésekre építve a jelentéstervezet pontosítja és szélesíti azoknak az eredményeknek a körét, amelyek a sikeres reformokat jellemzik. Bemutatja például, hogy kissé technikai jellegük ellenére az ambiciózus integrációs reformok a politikai térbe is bekerülhetnek, ezért széles körű támogatást igényelnek ezen a téren.

A reformok és az ezekhez kapcsolódó részletes ajánlások leírása segítheti a Szociális Beruházás Csomag (SIP), illetve a tartós munkanélküliek integrációjáról szóló tanácsi ajánlás végrehajtását.

Az "Integrált szociális szolgáltatások a minimumjövedelemben részesülők aktiválására: sikertényezők és a reformok útjai" című záró konferenciát 2018. március 8-án rendezik meg a Crowne Plaza Brussels épületében.

A vezetői összefoglaló és a projekt jelentéstervezete a konferencia oldalán érhetőek el.

Helyszín

Crowne Plaza Brussels, Rue Gineste 3, Brüsszel

Felelős